מנהל מרחב הדרום - אריה אמסלם

מרחב הדרום

הפעלת קידוח פארן 22

ערך: צחי צבי, מהנדס התפלה
אישר: אפרים פרקש, מהנדס איכות מים מרחבי

מערכת אספקת המים בערבה התיכונה מנותקת מהמערכת הארצית ומתבססת על הפקה מקידוחים מקומיים בלבד. קידוחי פארן 21 ו-22, הקידוחים בעומקים של 800 ו-400 מטר בהתאמה, נקדחו בשנת 2013 דרום מערבית למושב פארן. הקידוחים מיועדים לשימוש להשקיה חקלאית באזור מושב פארן.
עקב המבנה הגיאולוגי של השכבות באזור היה הכרחי לקבוע את מיקום הקידוחים בלב שמורת הטבע "עשוש". לצורך מזעור ההשפעה הסביבתית של הקידוחים בשמורה, ובשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים תוכנן לצייד את הקידוחים במשאבות תת-מימיות, שימוקמו בשוחות תת-קרקעיות. מבנה החשמל והאביזרים מוקם במרחק של 300 מטר מהקידוחים, מחוץ לשמורת הטבע. פעילויות אלה בוצעו לצורך שימור נופי באזור.
קידוח פארן 22, בספיקה של 140 מק"ש, מאופיין במוליכות חשמלית של 2400 מיקרוסימנס/ס"מ וברזל מומס בריכוז של כ-1 מג"ל. את הברזל נדרש להרחיק מהמים טרם אספקתם להשקיה.
הטיפול במי קידוחי פארן 22 (חדש) ופארן 21 (חדש), בספיקה מתוכננת של 170 מק"ש, מתוכנן להתבצע בחצר קידוח פארן 19 (קיים), במתקן טיפול המשותף לשלושת הקידוחים (אוורור, חמצון, שיקוע). סינון המים מתוכנן להתבצע במתקן סינון מרכזי בתחנת מאגר פארן. במתקן 7 מסנני מצע, בספיקה כוללת של 1050 מק"ש. לצורך הטיפול במי קידוחי פארן 21 ו-22 מתוכננת הוספה של שלושה מסנני מצע, לספיקה כוללת מתוכננת של עד 1500 מק"ש.

לצורך אספקת מי קידוח פארן 22, בספיקה של 140 מק"ש, כבר בעונה החקלאית 2014 -  בוצעו העבודות הבאות בלו"ז קצר, בשיתוף מערך הפיתוח ויחידת אספקת ערבה: הקידוח צויד במשאבה תת-מימית, הוקמה חצר החשמל והונחו קווים באורך כולל של כ-3.8 ק"מ אל חצר קידוח פארן 19. חמצון הברזל המומס במי הקידוח מתבצע באמצעות הזרקה של אוויר דחוס לצנרת ההולכה. בנוסף הותקן והופעל מסנן מצע נוסף בתחנת מאגר פארן על ידי יא"מ ערבה. עלות הפרויקט הינה כ-4.7 מיליון ש"ח.

הפעלת הקידוח הובילה לתוספת מים משמעותית באזור מושב פארן, הנדרשת לצורך המשך הפיתוח החקלאי באזור ושיפור איכות המים המסופקים להשקיה חקלאית.


חצר חשמל – קידוח פארן 22      
צילם: יובל פלאוט, מנהל אזור בכיר - יא"מ ערבה



מסנני מאגר פארן - תחילת עבודות לחיבור מסנן מס' 8   
צילם: צחי צבי, מהנדס התפלה


 

מתקן בדיקה ולימוד בנושא פרופיבס

מאת: מיסטריאל גיל, הנדסאי חשמל - יא"מ ערבה, מרחב הדרום

פרופיבס היא טכנולוגיה ליצירת תקשורת פנימית בין כל הבקרים המתוכנתים השייכים למתקן מסוים.
לפני כ-3 שנים התקבלה החלטה בוועדת "סטנדרטים חשמל" לעבור לבניית מתקנים בשיטה   הקרויה Profibus-Dp .

המניעים למעבר לשיטה זו הינם:

  1. כלכליים - ככל שלמתקן יש יותר I\O (Input\Output), כך יותר משתלם להקים אותו באמצעות פרופיבס, ולמעשה זול בכ-% 30 אחוז ממתקן שנבנה בשיטה הקונבנציונאלית.
  2. טכנולוגיים (אין מה לעשות. הטכנולוגיה מתקדמת וצריך ליישר איתה קו).
  3. תכנון החשמל פשוט יותר - מתבטא בתוכניות חשמל פשוטות יותר.
  4. בניית לוחות חשמל קטנים יותר לפיקוד.
  5. אחזקה מונעת קלה יותר - כמעט ואין קופסאות מעבר וירידה לקופסאות וכמות הכבילה קטנה בצורה דרמטית.
  6. לוח זמנים להקמת מתקן קצר יותר.
  7. ניתן לקבל נתונים רבים מבעבר מכל מכשיר ומכשיר, כולל כאלה שנותנים אינדיקציה על בעיה או תקלה. בעתיד ניתן יהיה ליישם מערכת אחזקה חזויה מרחוק, שתתבסס על אינדיקציות אלה ותגביר את אמינות אחזקת המערכת.

מעבר זה היה כרוך בלימוד עצמי רב של אנשי הבקרה של "שח"מ מקורות ביצוע", תוך כדי התגברות על קשיים רבים במהלך הדרך, שכן הציוד שמפעיל את המערכות הוא ציוד אחר לגמרי ממה שהכרנו עד כה, והלימוד שלו הוא איטי ומסורבל. לדוגמה, כיום מתקינים ב"מקורות" בקרים חדשה של GE מסוג RX3i. במקביל החלה "שח"מ מקורות ביצוע"  לעבוד עם תוכנה של GE חדשה (לנו), שנקראת Machin-Edition, המותאמת לתכנות מערכת ה  Profibus ומבוססות  על הבקרים החדשים מהסוג הנ"ל.
לאחר שיחידת ערבה קיבלה לידיה את מאגר פארן הבנוי בטכנולוגיית פרופיבס עם הבקרים הנ"ל הבינו במחלקת "חשמל ערבה" כי אנו עומדים בפני תקופה חדשה שבה עלינו ללמוד נושאים רבים וחדשים ושאנו זקוקים למלאי מחסן אחרים לגמרי ממה שהיו קיימים עד כה. אך התגלו קשיים הן בהשגת קורסים ללימוד והן בקניית ציוד, והתגבר הצורך שלנו ללמוד את הנושאים בצורה הדוקה יותר, כדי שנוכל להיות עצמאיים וללא תלות ב"שח"מ מקורות ביצוע".
לאור כל הסיבות לעיל, ולאחר סיעור מוחות שנעשה בין אנשי המחלקה לגבי הבעיות העומדות בפתחנו, הועלה רעיון לנצל את הציוד החלופי שהוזמן לצורך לימוד ובדיקה של אביזרי Profibus . לאחר מאמצים, ובסיוע מנהל היחידה ומנהל מחלקת החשמל, השגנו את רוב הציוד שהיה דרוש לנו להקמת מתקן ללימוד עצמי ובדיקות, כאשר המטרה שהעמדנו לעצמנו היא שכל אנשי המחלקה ילמדו ויתרגלו את הנושא בכל ההיבטים שהוזכרו, וכך, כשיגיע רגע האמת שבו יצטרכו לתת פתרונות למתקנים אמיתיים או לבצע שינויים ותוספות במתקנים קיימים - יוכלו לעשות זאת ביתר קלות.
בניית המתקן לוותה במאמץ להבין את העקרונות הבסיסיים של חיווט כרטיסי הבקר והכרטיסים המרוחקים, דרך החיבור של כבלי הפרופיבס (Hardware), דרך הגדרת המכשירים בתוכנה (קונפיגורציה) וכתיבת התוכנה להם (Software). כמובן שאין באפשרותנו כרגע ללמוד את כל המכשירים הקיימים ותומכים בפרופיבס, שכן הם אינם מצויים בידינו כרגע, אך  גם מה שלמדנו עד כה נותן לנו קצת יותר ביטחון להמשך הדרך, ואני מקווה שאט אט נשיג את המטרה שהגדרנו לעצמנו.
כיום מתקן הלימוד הפך להיות חלק חשוב ממחלקת חשמל, שכן כל תוספת של מכשיר תומך  - פרופיבס מוכנס למתקנים שלנו, נבדק ונלמד בעמדה זו, ולאחר שאנו מבינים איך "מדברים" עם המכשיר, עוברים להטמעת התוכנה במתקן הייעודי בו המכשיר מותקן.
הדרך ללימוד עוד רבה, ואין אנו מחכים להדרכות מוסדיות מסודרות, שכנראה לא תגענה.


בתמונה: מתקן ניסוי ובדיקה לאביזרי Profibus-DP" שנבנה ביחידת הערבה

לתגובות, כתבו אלינו | שלח לחבר | הדפס |
Share |
למעלה