סמנכ"ל פיתוח

יחידת מערכות מידע


פרויקט מסלול (מסופונים) מתקדם וזוכה בפרסים

 

מאת: פיליפ מדניק ואלחנן שוורץ – יחידת מערכות מידע


מערכת מסלול (מסופונים לאנשי שטח) מגשימה את חזון העובד הנייד של "מקורות", המקושר למערכות המידע של החברה, מעדכן ומתעדכן על פי הצורך. "מקורות" בחרה בתשתית טכנולוגית מובילה בעולם, באמצעותה ניתן לפתח יישומים ניידים בקלות ובמהירות ולהתאימם לעבודה בשטח.
הפרויקט זכה במספר פרסים בין-לאומיים וישראליים:
    •     פרס Innovation Award Sybase בתחום ה-Mobile לשנת 2011
    •     מדלית הערכה Computerworld Honors Program 2012 Laureate ממערכת Computerworld (מרכז מידע בין-לאומי בתחום מערכות מידע)
    •    פרס הלשכה למנתחי מערכות בישראל
הזכייה בפרסים מביאה גאווה וכבוד לחברה ומסייעת למצב אותה כחברה טכנולוגית מובילה.

 

הגרסה הראשונה של מערכת מסלול שהוטמעה בסוף 2011, אִפשרה לאנשי השטח לקבל מידע על הציוד, המתקנים, פקודות העבודה והפעולות, לדווח על אירועי תקלות וכן לדווח ביצוע מהמסופון.
בימים אלו הסתיימה פריסת הגרסה השנייה של המערכת בקרב כ-350 משתמשי שטח.
על מנת להעצים את חוויית השימוש במערכת נבנתה שפה עיצובית ייחודית, המציגה באופן ויזואלי את המידע במערכת.
בנוסף לשיפור חוויית המשתמש, בגרסת מסלול החדשה נוספו הרחבות פונקציונאליות ושיפורים טכנולוגיים, ביניהם: שיפור משמעותי של מהירות הסנכרון, הוספת אפשרויות שליטה ובקרה על תהליכי התקשורת ותהליכי השדרוג.
הגרסה החדשה התקבלה בהתלהבות על ידי המשתמשים, שחשו את השיפור בנוחות העבודה והדיווח למערכת. שיפור זה כבר מתבטא בעלייה ברמת השימוש במערכת מאז הכנסת הגרסה החדשה לשימוש.
פיתוח המערכת והתאמתה לדרישות בוצעו ביחידת מערכות מידע בליווי צוות מסור ואכפתי של משתמשי מפתח מכל יחידות החברה, אשר תרם להתאמתה המקסימאלית של המערכת לדרישות המשתמשים בשטח.  

צוות הפיתוח עמֵל כיום על השלב הבא של המערכת, שיכלול את הרחבת היישום לתמיכה בתהליכי אספקת מים, דהיינו הוספת ביצוע קריאות סוף חודש, צפייה בנתוני AMR ודיווח החלפת מונה, תהליכי איכות מים ודגימות מים.

תהליכים אלו יאוחדו במערכת מסלול, כך שהמשתמש בשטח יוכל, באמצעות מכשיר נייד אחד ויישום אחד, לקבל נתונים מאוחדים ממערכת אגם, ממערכת אספקת המים (103), ממערכת AMR וממערכות איכות מים.

 

 

 

 


 

 


מקודוק – מובילים בניהול המידע

 

מאת: ענת בראל, מנהלת פרויקט מקודוק – יחידת מערכות מידע

 

 

במהלך השנה, עלה לאוויר פרויקט מקודוק - פרויקט רחב היקף להקמה ויישום מערכת לניהול מסמכים ותוכן ארגוני.

בעידן בו כמות המידע הזמין הולכת וגדלה מדי שנה, קיימת חשיבות רבה לניהולו היעיל, המהיר והנוח. מערכת מקודוק מאפשרת ניהול של כל סוגי המסמכים (כולל תמונות, וידאו, מפות, שרטוטים ועוד) במאגר מרכזי, תוך יישום כללי עבודה אחידים, אבטחה, בקרת גרסאות, ניתוב תהליכים ושימור המידע הארגוני.
תועלות המערכת:
    •    חיסכון בזמן עקב איתור מהיר של מסמכים נדרשים
    •    התייעלות עקב התבססות על חומר קיים והימנעות מ"המצאות גלגל"
    •    גישה נוחה ומהירה למידע (הקיים כיום רק בתיקים פיזיים)
    •    נוחות בעבודה הודות לקישוריות עם מערכות תפעוליות ומערכות מידע


"מקורות" בחרה בתוכנה מהמובילות בעולם ליישום מערכת ניהול המסמכים. במקביל להקמת המערכת, החל תהליך סריקה מסיבית של מסמכים מכל יחידות ומרחבי החברה. תהליך הסריקה כולל מִפתוח של המסמכים ותהליך של OCR

(Optical Characters recognition) היוצר שכבת טקסט על גבי הקובץ הסרוק, דבר המאפשר גם חיפוש בתוכן המסמך הסרוק. עד היום נסרקו למעלה מ 650,000 מסמכים.


המודול הראשון של המערכת – ניהול תיקי לקוחות - עלה לאוויר בסוף דצמבר 2011 ובמהלך ינואר 2012 בהדרגה, במטה החברה, במרחבים ובחבל הירדן. התיק כולל ניהול של כל מסמכי הלקוחות, חוזי אספקת המים, נושאים הקשורים באיכות המים, חיבורי צרכן, מז"חים ועוד. בנוסף פותחו ממשקים בין מערכת מקודוק למערכת הלקוחות, למערכת נכסים ולמערך ה-GIS.


המודול השני - ניהול תיקי המתקנים - עלה לאוויר בסוף חודש מאי 2012 ובמהלך חודש יוני בהדרגה, במטה החברה, במרחבים ובחבל הירדן. לניהול התיק פותח מגוון רחב של ממשקים עם מערכות תפעוליות: מערכת אגם, מערכת נכסים, מערכת אספקת המים ומערכת GIS.


הממשקים שפותחו לתיק הלקוח ולתיק המתקן מאפשרים צפייה בתיק האלקטרוני המאוחסן במקודוק מתוך המערכות התפעוליות, וכן תיוק מסמכים מהמערכות התפעוליות למקודוק.   


המערכת כוללת כיום למעלה מ-1,000,000 מסמכים, חלקם נוצרו על ידי  סריקה מתיקי הנייר הקיימים, חלקם הוסבו ממערכות אחרות (IFN במרחב הדרום, מערכת נכסים ומערכת אגם) וחלקם מסמכים חדשים שתויקו על ידי משתמשי המערכת ישירות למקודוק.


המערכת עלתה לאוויר בלו"ז קצר ומאתגר הודות לשיתוף פעולה ועבודה קשה של צוותי הפרויקט, שהיו מורכבים מנציגי המטה והמרחבים ומעובדי מערכות מידע שנרתמו לעמידה ביעדי הפרויקט, והכול – בגיבוי מלא של הצוות הניהולי של הפרויקט.


ומה בעתיד? יישום תיקים נוספים כגון תיקי פיתוח של פרויקטים, תיקי מלאי ורכש, תיקי הלשכה המשפטית, תיקי מכרזים וכן יישום של תיוק מזכירויות בהתאם לצרכים המיוחדים לכל יחידה ויחידה בארגון.

לתגובות, כתבו אלינו | שלח לחבר | הדפס |
Share |
למעלה